Toprak ve Su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nınca uygulamaya konulan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi hakkında üreticilerin bilgilendirilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen eğitim toplantıları devam etmekte.

Bu bağlamda ÇATAK Programı Karaman Merkez İlçe Akçaşehir Beldesi, Çoğlu, Burunoba, Osmaniye köylerinde uygulanıyor. 2017 yılı için ÇATAK Programına yeni dahil edilen Dinek, Beydilli, Salur, Ortaoba, Çiğdemli (Davgandos), Mercik(Yuvatepe) köyleri de program ile ilgili eğitim çalışmaları yapıldı. 2017 yılı için ÇATAK Programı desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerin başvurularını 02 Mayıs - 31 Temmuz tarihleri arasında İl Müdürlüğüne yapmaları gerekmekte.

Üreticiler, program hakkında ayrıntılı bilgiyi İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden ve http://karaman.tarim.gov.tr internet sitesinden öğrenebilirler.