Ahmet Haşim Keskin İl Müdür V. konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
''2013 yılında İl Müdürlüğümüzce Göksu ve Taşeli Bölgesinde bulunan dağ köylerimizde göçün önüne geçilmesi, sosyal yaşamın geliştirilmesi ve bu köylerimizde yaşayan çiftçilerimizin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi suretiyle istihdamının sağlanması ve refah seviyesinin arttırılması amacıyla Kırsal Kalkınma Projesi hazırlanarak, uygulanmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza başvuruda bulunulmuştur. 
Proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca programa alınarak Kalkınma Bakanlığına sunulmuş, Kalkınma Bakanlığınca uygun bulunan projemiz Yatırım Programına alınmıştır. Kalkınma Bakanlığınca yatırım programına alınan Göksu ve  Taşeli Kalkınma Projesi kapsamında  dış kredi görüşmeleri Uluslararası Tarımsal Kalkınma Projesi (IFAD) ile yürütülmektedir. Bu görüşmeler kapsamında 02-07 Şubat tarihilerinde İlk Misyon çalışmaları kapsamında İlimizde bir dizi görüşmelerde bulunan IFAD uzmanları son misyon çalışması için 04-08 Mayıs tarihleri arasında İlimizi ziyaret etmişlerdir. Yapılan misyon çalışmasına IFAD Göksu Taşeli Havza Geliştirme Projesi Ekip Başkanı Nedret Durukan OKAN, Proje Kırsal Kalkınma Uzmanı Cüneyt OKAN, Ekonomik ve Finansal Analist Erkan ÖZÇELİK, Sosyal İçerme Uzmanı Chiara ROMANO, Değerlendirme/Pazarlama Uzmanı Amar KAANANE, Kurumsal Konular Uzmanı Mohamed ABDELGADRİ, Finansman Uzmanı Aziz Al ATHWARİ, Sulama, Kırsal Altyapı Uzmanı Audrey NEPVEU de VİLLEMMARCEAU ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü İlker MANYAS katılmıştır. 
Son Misyon çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğümüzü ziyaret eden uzmanlar daha sonra proje sahasında bulunan Ağaçyurdu, Cerit, Elmadağı, Bozkandak ve Ermenek İlçesi, Güneyyurt Beldesi, Ardıçkaya ve Tepebaşı köyleri ile Sarıveliler İlçelerimize ziyaretlerde bulunarak bilgi alışverişinde bulundular. Proje 2015 yılının son aylarında Türkiye Cumhuriyeti ile IFAD arasında yapılacak İkraz anlaşması ile 2016 yılının ilk aylarında faaliyete başlayacaktır. Göksu ve Taşeli Bölgesi köylerinde uygulanmak üzere uygulanacak proje ile doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği sağlanacak ve dağ köyleri ile ova köyleri arasındaki sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi en az seviyeye indirilecektir. Projemiz ile köylerimizdeki altyapıdan, tarımsal faaliyetler ve çevreye kadar geniş bir alanda çalışmalar yapılarak çiftçilerimizin yaşam standartları ve refah seviyeleri yükseltilecektir,''dedi.