Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konu hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“Elma İç kurdunun 2.nesil çıkışları başlamadan önce üreticilerimiz bahçelerini ilaçlı bulundurmaları gerekmektedir. Bunun için üreticilerimizin yumurta + larvaya karşı etkili bir bitki koruma ürünü uygulamaları gerekir. Ayrıca geceleri nisbi nemin yüksek geçmesi sonucu karaleke enfeksiyonuna karşı da iç kurdu ile birlikte karaleke ye de etkili bir bitki koruma ürünü birlikte kullanılmalıdır.

Bu dönemde yapacağınız bitki koruma ürünü uygulamasını mümkün olduğunca el ile yapmanızı, özellikle bitişik meyvelerde kurtlanmaları engelleyecektir. Bitki koruma ürünü uygulamasını günün serin saatlerinde rüzgârsız bir havada yapınız.

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Birimi yapacağınız gereksiz bitki koruma ürünleri uygulamalarını önlemek,  uygun zamanda, uygun dozda uygulama yapmanız için çalışmaktadır.

Hastalık, Zararlı ve Yabancı Otlara karşı Entegre Mücadelenin uygulanmasıyla gereksiz ilaçlamalar, İnsan ve Çevre Sağlığı korunur, Üretim maliyeti düşer, Pazar değeri artar. Bitki sağlığında zirai ilaç tek çare değil!

Bitkisel üretimde bitki sağlığı için alternatif mücadele yöntemlerini içeren “ENTEGRE MÜCADELE UYGULAYIN”.

Bunlar; Kültürel Tedbirler, Fiziksel Mücadele, Biyoteknik Mücadele, Biyolojik Mücadele ve en son Kimyasal mücadele yöntemleridir.

1-Bitki Koruma Ürünlerini dikkatli kullanınız.

2-Kullanmadan önce ambalaj üzerinde yer alan etiket bilgilerini mutlaka okuyunuz.

3-Bakanlığımızca Tavsiye edilen ürünlerin dışında kullanmayınız.

4-Kullanacağınız bitki koruma ürünlerinin reçetelerini üretici kayıt defterlerinize yazdırınız.

5-Entegre Mücadele Uygulamalarına dahil olmak için İl ve İlçe Müdürlükleri ile irtibata geçin.”