Karaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Başkanımız Mustafa Toktay başkanlığında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, Karaman Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız ve elma üretimi yapan üyelerimiz katıldı.
Toplantıda, ilimizde elma rekoltesinin fazla olması  nedeniyle, elma üreticilerimizin devlet desteklerinden yararlanması için yapılacak olan çalışmalar görüşüldü. 
Karaman'daki mecvut elma üretimi, Türkiye'deki elma üretimi ve ihracata teşvik konusunda fikir alışverişi yapılarak üyelerimizin sorunları dinlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki; Elmacılık sektöründe Dünya ortalamasının %40'ını Çin 'in sattığını ve ülkemizde elma ihracatının az olduğunu söyledi. Elma üreticilerinin desteklenmesi amacıyla Bu konuda ilimizde 2005 yılından bu yana sertifikalı fidan desteği verdiğini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Toktay; 
“Uluslar arası pazarda rekabet şansımızın olabilmesi için, elma ihracatında geçmiş yıllarda verilen ihracat desteklerine üyelerimizin ihtiyacı olduğunu belirtti. Konu hakkında gerekli çalışmalar yürütmek üzere odamız tarafından ilgili kurumlara ve İlimiz Milletvekillerine  konu iletilecektir” dedi.

Toktay; Uluslar arası pazarda rekabet şansımızın olabilmesi için elma ihracatına geçmiş yıllarada yapılan ihracat teşviğinin yenilenmesini zorunlu hale getirdiğini söyledi.