İmzalanan teknik destek projesi ile Ermenek’te 50 çiftçiye 5 gün boyunca organik tarım eğitimi verilerek ilçede organik tarım üretimin arttırılması, üretilen ürünler için markalaşma çalışmalarının hızlandırılması ve bunların AB normlarında yapılması hedeflenmiştir.
 
Proje kapsamında, konusunda uzman eğitmenler tarafından çiftçilere; Organik Tarım ve Global Pazar, Organik Tarımda Süreç Analizi-Tanımı-Ölçümlenmesi, Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım Üretimi, İhracatı ve Geliştirme, Organik Tarıma Yönelik Destekler, Organik Tarımda İthalat ve İhracat için bilgilendirme eğitimleri verilmesi planlanmaktadır.
 
Atlan imzaların ardından proje hakkında bilgiler veren MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Organik tarım, yönetmeliğin izin verdiği girdiler kullanılarak, üretimden tüketime kadar aşamalı kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olarak tanımlanırken “Organik Tarım Kanun ve Yönetmelik” esaslarına göre üretilen bitkisel ve hayvansal tüm ürünler de organik ürün olarak değerlendirilmektedir. Toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığının korunmasının amaçlandığı bu üretim tarzına Dünya genelinde son yıllarda büyük bir yöneliş söz konusu. Bizler de kurum olarak bu projeye verdiğimiz destekle Ermenek ilçemizde organik tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı ve bu işle uğraşacak çiftçilerimizi bu konudaki uygulamalar ve yönetmelikler konusunda bilgilendirmeyi amaçladık. Organik üretimin bu ilçemizde yaygınlaşmasının aynı zamanda ilçeye de ekonomik anlamda önemli girdiler sağlayacağı kanaatindeyim. Çünkü organik ürün sektörü her geçen gün büyüyen global bir pazar haline gelmiş durumda. Tabi sadece bu ürünleri üretmek yetmiyor, bu konuda markalaşmak ve üretilen bu ürünleri pazarlamak da en az üretmek kadar önem arz ediyor. Üzerinde durduğumuz tüm bu konular uzman eğitmenler tarafından çiftçilerimize anlatılacak. Sağladığımız destek kapsamında verilecek olan bu eğitimlerin bu konudaki farkındalığı ve organik üretimle uğraşan çiftçilerimizin sayısını artırması temel beklentimiz” şeklinde konuştu.