AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde düzenlenen çalıştayda, elma üreticisinin pazardan pay almasını sağlamak için çalışma yapılması gerektiğini söyledi. 
Elma konusunda üzerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade eden Konuk, şunları kaydetti:
"Bir yerde bir problem varsa arandığı zaman bulunacak olan birde çare vardır. Çareyi bulmak hepimizin işi. Mazeretten ziyade çare üretenler olmalıyız. Üreticilerin büyük bir çoğunluğu işin çamurunu hep onlar üstlenirler ama bereketinden başkaları faydalanır burada problem var. Üreticinin ürettiğini raf fiyatlarından, tüketiciye satılandan pay alamaması gibi ciddi bir sıkıntısı var. Önemli olan üreticinin pazardan pay almasını sağlamak. Üründe bir gelişime gitmek gerek. Ürünü geliştirmeliyiz. Ürüne ticari bir fonksiyon yüklemeliyiz. Ürün ticari değerini arttırmalı. Elmaya öncelikle katma değer yüklemeliyiz. Ticari olarak elma albenili olmalı."
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ise elma üreticilerinin ayakta kalabilmesi için mutlaka rekabet etmeleri gerektiğini belirterek, "Bir kentin bir birden çok vasfıyla anılması çok önemlidir. Karaman bu açıdan önemli bir kenttir. Türkçe'nin başkenti olan Karaman, Türk diline verdiği önem ile Türkiye’de üretilen bisküvi ve  çikolatanın çoğunu üreten sanayisi ve elması ile anılmaktadır. Elma Karaman için hem ekonomik olarak hem de tanıtımımız açısından çok büyük önem arz etmektedir" dedi.
Çalıştaya, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, daire müdürleri ile elma üreticileri katıldı.