Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

“Önceki yıllarda, eski Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’de Hayvancılık İhtisas Bölgesi oluşturmak amacı ile başlatılan Hayvancılık OSB (Organize Sanayi Bölgesi) yatırımları birkaç ilde devam etmektedir.  Bu yatırımlar daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilmiştir.

Karamanımıza bir Hayvancılık OSB kazandırmak amacı ile geçtiğimiz yıllarda çalışmalar başlatılmış ve Ayrancı yolu üzerinde belirlenen bir arazi bu iş için tahsis edilmiştir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık OSB’ndeki bu yatırımları mevcut uygulamaların sonucunu görmek amacı ile beklemeye almış, bu çerçevede Karaman OSB’nde de çalışmalar durmuştu. Hayvancılık OSB’nin hayata geçmesi amacı ile İbrala Barajı’ndan su tahsisi de DSİ’ce gerçekleştirilmiştir.

Hayvancılık, geçen yıllarda yaşanan kuraklık, yem fiyatlarının artması ve buna karşılık hayvan fiyatlarının düşmesi nedeni ile çok zor bir yıl geçirmektedir.

Karaman’da hayvancılığın geliştirilmesi ve bu konuda bölgemizde cazip bir il haline gelmesi için Hayvancılık OSB altyapısının mutlaka tamamlanması gerekmektedir. Bu amaçla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Karaman Milletvekilleri olarak yaptığımız görüşmelerde Karaman Hayvancılık OSB’nin 2013 Yatırım Programına alınması kararı alınmıştır. Bu kararın ve yapılacak çalışmaların ilimize ve ilimizin hayvancılık potansiyeline katkıda bulunacağına inanıyor, emeği geçen, bütün yetkililere Karaman halkı adına teşekkür ediyor, ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.