Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman’da 50 bin ton elmanın soğuk hava depolarında satılmayı beklediğini söyledi.
Karaman’ın elma üretiminde Türkiye’de Isparta’dan sonra ikinci il durumunda olduğunu belirten Muğlu, “Geçen yıl elmayı don vurmasına rağmen az olması bile fiyatına etki etmedi. Tam tersine fiyatlar düştü. Bugün itibarıyla Karaman’daki depolarda 45-50 bin ton arasında elma var ve satılmıyor. Bu nedenle biran önce devlet yetkililerimizden bu elmaları tüketmek için yardım bekliyoruz. Orta Doğu ülkelerine elma satamıyoruz. Elde kalan bu elmayı satabilmemiz için devlet yetkililerimizden bize alternatif ülke bulmalarını talep ediyoruz" dedi.
 
“SATILAMAYAN ELMA, MEYVE SUYU FABRİKASINA GİDECEK”
Fiyatı bir hayli düşen elmanın satılamaması halinde meyve suyu fabrikasına zararına gideceğini anlatan Recep Muğlu, “Şu anda depolarda satılmayı bekleyen elmanın fiyatı 70 kuruş ile 1 lira arasındadır. Biz her zaman dile getiriyoruz, üreticinin ürettiği elmaya ihracat teşviki verilmelidir. 2010 yılında elmaya ton başına 50 dolar teşvik verildi ve elma elde kalmadı. Bu teşvikin yine ihracatçıya verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
 
“DON OLMAZSA 550 BİN TON REKOLTE BEKLİYORUZ”
Havaların iyi gittiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, herhangi bir don olayının yaşanmaması halinde Karaman’da beklenen elma rekoltesinin 450 bin-550 bin ton arasında olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.