Gerçekleştirilen panele; Vali Murat Koca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, STK Temsilcileri, Karamanlı çiftçiler ile 10 ilden yaklaşık 33 çiftçi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki’nin açılış konuşmasının ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında, tarım kenti olan İlimizde düzenlenen bu panelin verimli geçmesini dileyerek, panelin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Koca’nın konuşmasının ardından Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdulkadir Aydoğan’ın moderatörlüğünde  Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Dr. Hüseyin Özçelik, Ziraat Yüksek Mühendisi Gürkan Başbağcı, Ziraat Mühendisi Ramazan Akın, çiftçi Yaşar Aşır ve Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru tarafından fasulye yetiştiriciliği, fasulye yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve hastalıklar ile pazarlama konularında katılımcılara bilgi verildi.
Panel katılımcıların sorularının panelistler tarafından cevaplandırılmasıyla sona erdi.