Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır.
Çiftçiler ekmeğini topraktan çıkaran kimselerdir. Nüfusumuzun büyük çoğunluğu köylerde çiftçilik yapar. Çiftçiler her mevsimde çalışırlar. Bu çalışmalarının sonucu olarak sofralarımızın ekmeğini, meyvesini, sebzesini üretirler. Yiyeceklerimizin her birinde çiftçilerimizin alın teri ve el emeği olduğunu unutmamalıyız.
Tarım sektörü, ekonomik ve sosyal nitelikleri nedeniyle Türkiye için vazgeçilmez bir sektördür. İnsan yaşamının sürdürülebilmesi için olmazsa olmazların başında gelen sektör, bu günün sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş bütün ülkelerin öncelikli gündemini oluşturmaktadır.
Tarım ve hayvancılık insanlığın tarihi kadar eski olduğu ve insan yaşamının devamlılığında vazgeçilmez olduğu herkesçe bilinmektedir. Karaman nüfusunun yaklaşık % 75 i tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Tarımsal üretimin her kesiminde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır. Bu çerçevede her türlüğü zorluğa rağmen alın teri ile en güzel sebzeyi,meyveyi,tahılı üretmek ve hayvancılığı geliştirmek için kuraklıkla mücadele ederek fedakarca çaba harcayan çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bol bereketli bir yıl geçirmelerini diler, saygı ve sevgilerimi sunarım. 
RECEP MUĞLU KARAMAN ZİRAAT ODASI 
YÖNETİM KURULU BAŞKANI