Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Pancar kantarlarının her sene Eylül ayı başlarında açıldığını ancak şu ana kadar açılmadığını söyledi.

Bu yıl kantarların nakliye İle ilgili yaşanan sorunlardan dolayı geç kaldığını bunun üreticilerimizi mağduriyet yaşayacağını da belirten Muğlu, pancarların Ereğli Şeker Fabrikası'na teslim edilmesinin sıkıntı olacağını, bu durumun bazı sakıncaları beraberinde getireceğini öne süren Muğlu, şunları kaydetti:

''Her pancar üreticisi, kamyon temin ederek fabrikaya gönderemiyor. Çiftçiler, pancarını sökerek kantarlara teslim etmek istiyor. Şu ana kadar Karaman genelinde söküme başlanamadığını bunun sebebinin Kantarların açılmaması olduğunu, Pancarın geç sökümü, yerinin tekrar hazırlanarak ekim yapılmasını da geciktiriyor. Yağmurların ve geçen yıl olduğu gibi kar yağışının başlaması ile pancar yerlerinin ekimi yapılamıyor. Çiftçilerimiz mağdur oluyor. İlimizdeki kantarların, Eylül ayı başında veya en geç 15 Eylülde açılması gerekirdi. Geç kalınıyor. Bir an önce kantarların açılarak pancar alımı yapılmasını istiyoruz.''