2015 yılı mısır hasadının hızla  başladığını belirten Muğlu, “Geçen yıl Karaman’da 340 bin dekar alanda mısır ekimi yapıldı. Bu yıl mısırdaki verimimiz çok iyi durumdadır. Dekar başına bin 250 ile bin 500 kilo mısır alınıyor. Bu da haliyle çiftçimizin yüzünü fazlasıyla güldürüyor. Çiftçimiz buğdaydan ve arpadan para kazanamaz hale geldi. Mısır para ediyor ve destekleri de güzel. Onun için de çiftçimiz azda olsa para kazandığı için mısıra yönelmiş durumdadır. 

OFIS ALIRMIŞ GİBİ YAPIYOR  ALMIYOR 

 Karaman ziraat odası Başkanı Recep Muğlu mısır Hasadı yoğun biçimde sürmesine rağmen Ofis alırmış gibi yapıyor almıyor. Ofise Çiftçilerimiz vardığımızda randevu sistemi olduğunu randevunun da Kasım ayı da dahil dolu olduğunu günlük sadece 400 ton alabileceklerini söylüyor. Çaresiz duruma düşen üretici tüccarın dediği fiyata teslim oluyor. 
Muğlu,toprak mahsülleri ofisi'nin ( TMO) çiftçinin daha fazla zarar etmemesi için bir müdehale fiyatı olarak 14 nem fiyatı 725 lira  açıkladığını fakat TMO Karaman'da üreticimize hizmette yetersiz kaldığını belirtti önce alımın  hızlandırması gerektiğini ve çiftçimizin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. 

Çiftçilerimizin, emeğimizi, alın terimizi heba etmemeli bu konuyla ilgili milletvekillerimizin ve yetkililerin gerekli müdehaleleri yapması gerektiğini belirtti  Çiftçilerimizin  derdine  çare olacak bir yetkili istiyoruz, biz hakkımızı istiyoruz. Ofisi de kınıyoruz. Bizleri tüccarla baş başa bıraktığı için yetkisi olup da müdahil olmayanları yetkilerini kullanmaya davet ediyoruz. İnşallah sesimizi yetkililerimize duyururuz"