Bu kapsamda  "seralarda ve açık alanda üretilen ürünlerden daha yüksek gelir elde edilmesinin sağlanması için "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi" uygulamaya kondu. Proje dahilinde çiftçilerimize domates, patlıcan ve dolmalık biber fidesi ile marul ve hıyar tohumu, bitki besin maddeleri, zirai ilaç ile seralara sineklik tül, ısıtma perdesi, fide viyolu ve torf verildi. Ayrıca kadın çiftçilerimizin ürettikleri sebzeleri kurutulması ahşap çardak kurutmalık, yerde ahşap telli kurutma sehpası ve raflı ahşap kurutma sehpası verildi.

2014 yılında başlayan projemiz ile dağ köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesine ve artırılmasına katkı yapılarak refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunuldu. Projenin 2015 yılında da devam etmesi için İl Özel İdaremize Proje Teklifi yapılacak olup, bu kapsamda İlimizde faaliyet gösteren ve İlimizde üretilen yöresel ürünleri internet ortamı üzerinden satışını yaparak tüketiciyle buluşturan Ala Dükkan isimli sitenin sahibeleri Ahsen TOKTAY ve Fethiye DURU İl Müdürümüz Mehmet ÖZTİRYAKİ’yi makamında ziyaret etmişlerdir. Görüşmede "Sebze Yetiştiriciliği ve Sebze Kurutma Projesi" nin devam etmesi durumunda üretilen ürünlerin satışı, pazarlanması ve gıda güvenliğine uygun şartlarda üretilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Bayan çiftçilerimizin açık tarlada sebze yetiştiriciliği ile sebze kurutma konularında bilinçli üreticiler olmaları sağlanarak, daha kaliteli ve bol ürün yetiştirmelerini öğretmek, yetiştirilen ürünleri kurutarak daha iyi fiyattan satmalarını sağlayarak, gelir düzeylerini artırmak, Karaman ilinde çok kullanılmayan kurutma tekniğiyle üretilip hazırlanan ürünler için yeni bir pazar ve tüketim alışkanlığı oluşturmak projemizin hedefidir.

HABER MERKEZİ