Arazi dağıtım ilanı yapılan yerde bulunan kişilerin, Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nin 34. ve 36. maddeleri gereğince toprak talep beyannamesi ile birlikte belirtilen belgeleri tamamlayan ve gerekli şartları taşıyan kişiler hak sahibi olarak belirlenmektedir. Kesin hak sahibi olarak belirlenen kişilerin "Kesin Hak Sahibi Listesi" ndeki sıralaması yönetmeliğin 37. maddesinde belirtilen kriterlere göre puanlama yapılarak belirlenmektedir. Proje alanındaki hazine arazisi, belirlenen kesin hak sahibi listesindeki 1. kişiden başlayarak norm miktarınca dağıtılacak.
Toplantıda projenin teknik detayları konusunda kapsamlı bilgilendirme yapılmış ve çiftçilerden gelen sorular cevaplandırılmıştır. Proje 02 Kasım 2015 Pazartesi günü Beyanname süreci ile başlatılacak ve yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanacak.
Projenin uygulanmaya konmasıyla birlikte dağıtımı yapılacak olan hazine arazileri sulu tarıma açılacak olup, bu arazilerde şekerpancarı, mısır, ayçiçeği gibi tarımsal ürünler yetiştirilebilecektir. Böylece çiftçinin gelir düzeyinin artırılmasına katkı sağlanarak refah seviyesi yükseltilecek ve kırsal alandan göçün önlenmesi çalışılacak.