02 Ekim 2013 Salı günü saat 16.00'da Bozkandak Köyünde gerçekleştirilen törene; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Mustafa Akış, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

İlimizde hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak için %50’si İl Özel İdaresi destekli olarak, İl Özel İdaresi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortak hazırlanan proje kapsamında; Merkez ve ilçelerde üreticilere dağıtılacak toplam 162 adet Süt Sağım Makinesinin 41 adedi Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından Bozkandak, Kızılyaka, Muratdede ve Başkışlalı çiftçilere dağıtıldı.

Süt Sağım Makineleri dağıtım töreni açılış konuşmasının ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında; "Üreticilerimizin bir bütün olarak ekonomik imkânlara sahip olması, gelir seviyesinin yükselmesi devletimizin temel politikası ve bizimde arzumuzdur. Süt sağım makineleri dağıtım projesinin, üreticilerimizin hem gelirinin yükselmesi hem de hayat şartlarını kolaylaştırması adına önemli olduğunu düşünüyorum. Üreticilerimiz az emek sarf ederek daha sağlıklı şartlarda ürün elde edecekler ve ürünlerini daha pahalıya satacaklardır. Süt sağım makinelerinin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Murat Koca’nın konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından çiftçilere çift başlı yedek güğümlü süt sağım makinelerinin dağıtımı yapıldı.