İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin yaptığı açıklamada; “Karaman Merkez İlçe Süleymanhacı Köyünde “3083 sayılı Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu” kapsamında Az Topraklı ve Topraksız Çiftçilere Toprak Dağıtımı Projesi kapsamında dağıtılacak Hazine arazileri ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya İl Müdürlüğümüz Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz Büyükateş, Şube Müdürlüğümüz Teknik Personelleri, Süleymanhacı Köyü Muhtarı Ali Mor ve çok sayıda çiftçi katılmıştır.

Toprak dağıtımıyla ilgili olarak Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz Büyükateş, 3083 Sayılı Kanuna atıfta bulunarak “Dağıtım Projeleri, 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu’nun 3. Maddesi gereğince Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Uygulama Alanı ilan edilen yerlerde, 3083 sayılı Kanunu’nun “Amaç” başlıklı 1. maddesinin b bendi ve “Arazi Dağıtımı”  başlıklı 8. maddesi gereğince hazırlanan proje ile arazi dağıtımı yapılacağını ve arazi dağıtım projesinden faydalanacak kişilerin tespiti konusunda yine aynı kanunun 8. maddesinin son paragrafında yer aldığı şekilde Tarım toprağının dağıtımından faydalanacaklar ile bunlarda aranacak şartlar ve dağıtımda göz önünde bulundurulacak sıra ve öncelikler, yönetmelikle tespit edilir.”   şeklinde yapılacağını toplantıda dile getirmiştir.

Arazi dağıtım ilanı yapılan yerde bulunan kişilerin, Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 34. ve 36. maddeleri gereğince toprak talep beyannamesi ile birlikte belirtilen belgeleri tamamlayan ve gerekli şartları taşıyan kişiler hak sahibi olarak belirlenmektedir. Kesin hak sahibi olarak belirlenen kişilerin “Kesin Hak Sahibi Listesi” ndeki sıralaması yönetmeliğin 37. maddesinde belirtilen kriterlere göre puanlama yapılarak belirlenmektedir. Proje alanındaki hazine arazisi, belirlenen kesin hak sahibi listesindeki 1. kişiden başlayarak norm miktarınca dağıtılacaktır.

Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz Büyükateş, Süleymanhacı Köyünde Az topraklı ve topraksız çiftçilere toprak dağıtımı çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağını, dağıtımı yapılacak 13.000 dekar tarım arazisinin bedelinin çiftçilere 4 yıl ödemesiz faizsiz ve 10 yıl boyunca taksitle ödeneceğini belirtmiştir” dedi.

Toplantı çiftçilerin sorularının cevaplanmasıyla sona ermiştir.