Tarımsal gezi ve toplantılarını sürdüren Bayraktar; Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründe Karaman ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

“Tarım sektörü çok önemli. Onun için bir takım tedbirleri de yanımızda almamız lazım. Miras hukukunun değişmesi lazım. Bununda bir an önce hayata geçirilmesini diliyoruz. Ve arazilerimizi artık parçalamak istemiyoruz. Anahtar kelime verimlilik. Verimlilik yakalanmak isteniyorsa arazilerin toplulaştırılması işletmelerin optimal büyüklüğe gelmesi fevkalede önemlidir. İşte miras hukuku bunu sağlayacaktır.”dedi.

Sulama'ya Müsait Alanlar Sulanamıyor
Karaman’da sulama yatırımlarının bir an önce bitirilmesi gerektiğinin altını çizen Bayraktar;
“Karaman’da sulamaya açamadığımız alanları sulamaya açmamız lazım. Karaman’da tarım arazilerinin yüzde 25’ini suluyoruz. Sulak alanları suluyoruz. Ama sulamaya müsait alanları sulayamıyoruz. Onun için bir an evvel sulama göletlerinin bitirilmesi çok önemli. Ve KOP, Konya Ovası Projesinin de bir an önce tamamlanıp hayata geçirilmesini çok önemsiyoruz. Aslında, GAP, DAP, KOP gibi projeler ve Türkiye’nin değişik yerlerinde inşa halinde olan barajların sulama kanalları gibi bitirilmesi de çok önemi diye düşünüyoruz.”dedi.
Buğday'da Sınıfta Kaldı
Karaman yine Türkiye’nin en iyi koyununu yetiştirmiş, ama sulamayı beceremediği için buğdayda sınıfta kalmış. Sulama yatırımlarının bitirildiğinde ben inanıyorum ki Karaman’ın bu bereketli toprakları en iyi buğdayı yetiştirecektir. İşte onun için sulama yatırımları çok önemli. Karaman Koyun da tamam. Ama Buğday’da sınıfta kaldı.