Yem Bezelyesi Tarla Günü Fatih Mahallesinde gerçekleştirildi.  Tarla Gününe İl Müdür Vekili İbrahim Erkol, İl Müdür Yardımcısı Vekili Ömer Sağkaya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Mehmet Koçak, teknik personel ve çiftçiler katıldı. 
Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Erkol Tarla Gününde yaptığı konuşmada: “Ülkemiz ve ilimiz tarım ve hayvancılığının geliştirilmesinde en önemli faktörlerden birisi de yem bitkilerinin ekiliş alanı ve miktarının yükseltilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızca Bitkisel Üretimini Geliştirme Projesi ve Çayır Mera Yem Bitkilerini Geliştirme Projeleri uygulamaya konmuştur. Projeler dahilinde İl Müdürlüğümüzce % 50 Çiftçi katkılı olarak 1.000 kg yem bezelyesi, 6.500 kg macar fiği, 1.650 kg yonca tohumu üreticilerimize dağıtılmıştır. Yem bitkisi desteklemesi olarak ilimizde 2014 yılında 2 milyon 128 bin TL  yem bitkisi ödemesi yapılmıştır. Fiğ ve diğer tek yıllık yem bitkileri desteklemeleri dekara 35 TL olup,  başvurular devam etmektedir. Yem bitkileri ekilişimizi artırmak ve üreticilerimizi yem bitkisi ekimine özendirmek için Faruk ESER isimli çiftçimizin 17 dekar arazisinde yem bezelyesi ekimi yaptırılmıştır.  Tarla gününün İlimizde yem bitkisi ekilişinin artırılmasına katkı sağlayacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Tarla gününde konu uzmanı Tekniker Ramazan Topal ise verdiği bilgilerde: “Dünyada en   çok   üretimi   yapılan üçüncü   yemeklik   dane   baklagil   bitkisi  yem bezelyesidir.  Yem bezelyesi   aynı zamanda münavebe bitkisi ve hayvan yemi olarak da tarımı yapılmaktadır. Hayvan  yemi  olarak  yeşil  ve  kuru  silaj yapılarak  kullanılmakta  ve  hasattan  sonra kalan sap ve samanı da hayvan yemi olarak değerlendirilmektedir. Protein oranı yüzde 25-30 oranlarına sahip bir ürün olan yem bezelyesinin tek başına hayvanlara yedirilmesini tavsiye etmiyoruz. Başka çeşit kaba yemlerle karıştırılarak yedirilmesi gerekmektedir” dedi. 
Konuşmaların ardından yem bezelyesinin biçimi gerçekleştirilerek tarla gününe son verildi.