Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin, 17 Temmuzda yapılacak olan Olağan Genel Kurulunda başkan adayı olduğunu açıklayan, Karaman'ın önde gelen küçükbaş hayvan yetiştiricilerinden ve tüccarlarından Yücel Yaman, adaletle ve azimle çalışmaya talip olduğunu dile getirdi.
Karaman'ın tamamına hizmet edeceğini ifade eden Yaman, ilçelerde yeni şubeler açarak hizmet ağını arttırmayı hedefliyor. Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Yücel Yaman adalet ve hakkaniyet çerçevesinde tüm gücüyle çalışacağını belirterek, "Karaman'da azımsanmayacak kadar küçükbaş hayvan üretilmektedir. Bununla birlikte üreticilerimiz bir türlü kabuğunu kıramamış, hem devletin imkânlarından hem de kendi oluşturduğu enerjiden yeterince faydalanamamıştır. Biz talip olduğumuz Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına gelirsek evvela kendi enerjimizle neler yapabiliyoruz buna bakacağız. Ayrıca kurumların sağladığı olanaklardan üreticimizin maksimum seviyede faydalanmasını sağlamaya çalışacağız. Üretim ve pazarlama alanlarında ve proje yazımı konularında çiftçimize destek olmak istiyoruz. Her şeyden önemlisi adaletle, hakkaniyetle ve var gücümüzle çalışmaya talibiz. Şimdiden bu süreçte bize destek olan tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz için, memleketimiz için, en iyisini, en güzelini temenni ediyor, birlikte azimle çalışma sözü veriyorum." dedi.
Yücel Yaman göreve geldiğinde gerçekleştirmeyi hedeflediği 14 maddelik planını açıkladı. "Sürülerde meydana gelen kuzu ve oğlak ölümlerinin önüne geçebilmek için modern bir laboratuvara ve tam donanımlı bir araca ihtiyaç var" diyen Yaman projelerini söyle sıraladı.
YÜCEL YAMAN'IN PROJELERİ:
Modern Laboratuvar
Hayvan sağlığı ve salgın hastalıklarla mücadelede gerekli olan bir laboratuvar kurulması için çaba sarf edilecek.
Donanımlı Araç
Herhangi bir hastalık durumunda hayvanların en yakın laboratuvara ulaşımını sağlamak için teknik donanımlı bir araç ihtiyacı var.
Nakliye Aracı
Birlik Üyelerinin hayvan taşımalarında kullanabilmeleri için Tarım Bakanlığı Yönetmeliğine uygun bir nakliye aracı gerekli.
Kayıtlar Güncellenecek
Her yıl birlik üyeleri ziyaret edilerek asli görevimiz olan hayvan hayıtları güncellenecek.
Karaman'a has Karaman ırkı koyunun ıslahı ve geliştirilmesi için hazırlanacak proje ile üreticilerimize adaletli bir şekilde dağıtım yapılacak.
Proje Danışmanlığı
Üreticilerimizin devlet imkânlarından daha fazla faydalanabilmeleri için proje danışmanlığı sağlanacak.
İlçelerde Şube
Taşeli Bölgesine için Ermenek'e, diğer bölgeler için Ayrancı'ya kuracağımız Şubelerle üreticimize daha yakın olacağız.
Kredi İmkânı
Bankalar ve Birlik Genel Merkezi ile yapılacak görüşmelerle tarım ve hayvancılık kredilerinden üreticilerimizin faizsiz ya da düşük faizle faydalanması için çalışacağız.
Pazarlama Desteği
Üreticilerimizin yeni pazarlara yüksek fiyatlarla açılması için Et Balık Kurumu gibi kuruluşlarla temasa geçilecek.
Tanıtım Önemli
Birlik olarak, düzenlenen fuar ve etkinliklere aktif katılım sağlayarak yöresel ürünlerimizin tanıtımına azami gayret göstereceğiz.
Etkin İletişim
Birlik WEB sitesi ve SMS sistemleri daha etkin kullanılarak duyuru ve ilanlarda hızlı bir iletişim içerisinde olacağız.
Hayvan Pazarı
Yetkililerle koordineli olarak modern bir hayvan ve kurban pazarı kazandırmaya çalışacağız.
Modern Mezbaha
Teşvik bölgesinde olan İlimizde, Belediye ve Tarım Bakanlığı ile ortaklaşa modern bir mezbaha yapılmasına öncülük edeceğiz.