Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’nın kurtuluşu dolayısıyla 13 Kasım Perşembe günü resmi kutlama programının dışında Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

13 Kasım Perşembe günü Köprübaşı mevkiinden kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler gün boyu sürerken Süleymanpaşa’nın kurtuluşu coşkusu Yıldız İbrahimova ve Tanini Trio konseri son bulacak. Süleymanpaşa halkını bütünleştirmeyi amaçlayan kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüne Edirne Belediye Bandosu, Babaeski Belediye Bandosu, Silivri Belediye Bandosu, 5. Kolordu Bandosu, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, taraftar grupları, meslek örgütleri, hemşehri dernekleri ile Kocaeli, Eskişehir ve Kütahya’dan gelecek halk oyunları ekipleri katılacak.

Tuğlalı Park’ta son bulacak kortej yürüyüşü sonrası misafir bando ve halk oyunları ekipleri Tuğlalı Park’ta gösterilerini gerçekleştirecek. Sokak konserlerinde halk oyunları ve bando ekipleri Değirmenaltı Mahallesi, Çınarlı Mahallesi ve Çiftlikönü Mahallesi’nde eş zamanlı olarak sahne alacak.

13 Kasım Süleymanpaşa’nın kurtuluş etkinliklerinin sonunda ise dünyaca ünlü Türk asıllı Bulgar caz müziği sanatçısı Yıldız İbrahimova ile Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz ve Hakan Ali Toker’den oluşan Tanini Trio müzik grubu Belediye Kültür Merkezinde konser verecek.