Tekirdağ’ın Malkara ilçesi AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Bayrakçeken, gençlerin siyasete atılması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Malkara İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bayrakçeken, basın mensuplarıyla bir araya gelerek siyasete dair açıklamalarda bulundu. AK Parti İlçe Binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Bayrakçeken, ülkenin yarınları olan gençlerin bilgi birikimlerini artırmaları ve tecrübe kazanmalarının ülkenin geleceği için olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

Gençlerin siyasi hayatta daha çok yer alması gerektiğini ifade eden Bayrakçeken, "Gençleri siyasette görmek istiyoruz. Aslında bu bizim kendimize güvendiğimizin bir işaretidir. Gençlere güvendiğimizin bir işaretidir. Biz o gençlere güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Başbakanken söylediği ’18 yaşında da onlara seçme ve seçilme hakkını tanıyacağız’ sözüne aynen katılıyorum" dedi.

Bayrakçeken, "İnşallah gençlerimiz de yan yana, kardeşçe, omuz omuza, farklı siyasi görüşlere sahip olsalar bile aynı ülke vatandaşı olmanın bilinciyle ve gelecekte bu ülkenin sorumluluğunu birlikte üstlenecek olmanın bilinciyle okullarımızda, meclisimizde, kamuda hep beraber çalışacaklar" diye konuştu.

15 ülkede seçme ve seçilme yaşının 18 olduğunu söyleyen Bayrakçeken, "Biz 21 yaşında, bir karanlık çağı kapatan, bir aydınlık çağı açan Fatih’in torunlarıyız, bizim bir farkımız var. Seçilmek zor değil, zor olan seçmektir" dedi.