AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nda ilçe kongreleri öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay kongrelerde demokratik sürece her zaman açık olduklarını, fakat genel merkeze rağmen siyaset yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Kongre sürecinin Cumartesi günü Hayrabolu’da başlayacağını belirten İl Başkanı Akçay, kongrelerin demokratik bir süreç olduğunu ifade ederek, “Kongre sürecimizi ilçe kongrelerimizle başlatıyoruz. Cumartesi günü Hayrabolu’da, Pazar günü ise Süleymanpaşa ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongreler, istişareler hizmet yolunda yola kimlerle devam edeceğimizin kararlaştırılacağı süreçlerdir. Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda Malkara’da Bulut Yıldırım ile Hayrabolu ilçemizde Ethem Çetin yani mevcut başkanlarımız ile yola devam etme kararı aldık. Ergene ilçesinde kurucu ilçe başkanı İbrahim Özcan’ın yerine kurucu başkanımızın devam etmeyeceğini belirtmesi üzerine Mustafa Çalım ile yola devam edeceğiz. Süleymanpaşa ilçemizde de bilindiği gibi Cüneyt Yüksel ile yolumuza devam edeceğiz. Farklı adayların demokrasi gereği kongrelerde aday olma durumları vardır. Buna karşın genel merkezimizin talimatı gereğince ve bizimde görüşümüze göre tek liste olarak kongreye gitmek daha uygundur. Genel merkeze karşı siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. “ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay’ın yanı sıra Ergene kurucu ilçe Başkanı İbrahim Özcan, Süleymanpaşa ilçe başkanı Cüneyt Yüksel, basın mensupları ve partililer katıldı.