AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Malkara İlçe Başkanlığının düzenlediği program kapsamında beraberindeki heyet ile Malkara Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Hayrabolu ve Şarköy ilçesinin ardından Malkara’yı ziyaret ettiklerini, Tekirdağ’daki İl Kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağını hatırlatan Akçay, Ziraat Odası Başkanı Saim Özden’i kongreye davet etti.

Ziyaret sırasında tarım ve hayvancılığa değinen Akçay, "Tarım, Malkara’da çok önemli bir konuma sahiptir. 73 parça kırsal mahalle var. İnsanımızın büyük bir kısmı burada ilçede ikamet ediyor, tarım ve hayvancılık ile geçiniyor. Hükümetimiz bugüne kadar tarım ve hayvancılık konusunda birçok yenilik yaptı, hala desteklemelerde bulunuyor. Yeni bir takım desteklemeler var" ifadelerini kullandı.

Akçay’ın konuşmaları üzerine söz alan Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, büyükşehir yasasıyla imar ve iskan sıkıntılarına dikkat çekti. Özden, "Burada herkes tarım ve hayvancılıkla geçiniyor, damların kapandığı gün millet burada birbirini yer" diyerek sorunlara çare bulunmasını istedi.