Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın CHP’den istifa ettikten sonra kurduğu Anadolu Partisi’ni, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Dr. Nurtekin Erol örgütleyecek.

Çerkezköy Kaymakamlığına gelen Dr. Nurtekin Erol ve Eczacı Sibel Yılmaz Öztürk, Yazı İşleri Müdürlüğüne giderek ilçe teşkilatının kuruluş dilekçesini yetkililere teslim etti. Çerkezköy Kaymakamlığı çıkışında açıklamada bulunan Dr. Nurtekin Erol, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk seçeneksiz bırakıldı. Öncülük yapan bir parti olmamasına rağmen bu durumu protesto etti. Sandığa gitmedi ya da içine sindiremeyerek oy kullandı. Kongreler ve kurultaylar siyasi partilerde gösteri alanı oldu. Ama demokratik mekanizmalar işletilmiyor. Trakya’da meralar satışa çıkarılıyor. Hiçbir siyasi il ve ilçe başkanı ya da belediye başkanları alana inmeyerek halkın yanında yer almıyorlar" dedi.

Emine Ülker Tarhan ve arkadaşlarının yüreklice öne çıktığını kaydeden Erol, "Ana Parti bir ana gibi sıcak ve bütün yurttaşlarına eşit davranacaktır. Halkın yaşam gerçeği olan tüm alanlarda çözüm bulacaktır. İlçemiz yapılanmasında yönetim kurulunda, şimdiye kadar hiçbir siyasi partiye katılmamış genç arkadaşlarımız bulunuyor. Ben de bir siyasi partiden ayrılarak, bu yurtsever halk hareketine katılmış bulunuyorum. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun" ifadelerinin kaydetti.