İki yıldan buna yana faaliyetlerine devam eden Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) bu seferde Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi Balabanlı Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatının açılış törenini gerçekleştirdi.

Muratlı ilçesi Balabanlı Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatının açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın yanı sıra çok sayıda mahalle sakinleri katıldı. Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Tekirdağ’ın tamamında, TESKİ olarak başlattığımız yatırım olarak başlattığımız altyapı hamleleri meyvelerini yavaş yavaş vermeye başladı. Tekirdağ’ın ilçe merkezleri başta olmak üzere sonra belde merkezlerimiz şimdi de artık kırsal mahallelerimizde içme suyu, kanalizasyon ve arıtma sorununu çözmeye başladık. Bugün yapacağımız açılışta bunlardan bira tensidir. Zaten Muratlı ilçemizi biliyorsunuz içme suyu konusunda problem yok. Göreve geldiğimiz günden sonra İller Bankasıyla beraber, kanalizasyonla ilgili eksikliklerini tamamlamıştık. Artık yeni biyolojik arıtma tesisimizde devreye girdi. Balabanlı Mahallesi sayın başkanımızın çok önem verdiği köylerden bir tanesidir. Göreve geldikten sonra bu bölgede ciddi eksiklikler olduğu bize iletildi. TESKİ olarak hemen proje çalışmalarına başladık. İhalesini yaptık geçen sene yanılmıyorsam Eylül ayında işe başlandı. Kış aylarından itibaren Balaban mahallemizin hem içme suyu sorununu hem de kanalizasyonla ilgili sorununu giderdik. Balabanlı da 5 bin 620 metre, yeni içme suyu hattını döşemiş olduk. Yine eksik olan kanalizasyon alanlarıyla beraber 5 bin 668 metrede kanalizasyon hattını halkımıza sunmuş oluyoruz. İlave olarak da bin 647 metrede kanalizasyon evsel bağlantı hattı yapıldı. Yani kabaca 13 kilometreye yakın bir altyapı imalatını gerçekleştirmiş olduk. TESKİ olarak yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Balabanlının kaderini değiştireceğiz. Allah kısmet ederse ilk hedefimiz Kırkkepenekli ile Sarılarlı arasını bitirmek. Sanıyorum bu 2 üç ay içerisinde Sarılarlı ile Kırkkepenekli yolunu bitirerek belediye otobüsümüzü hizmete koyacağız. Verdiğimiz tüm sözümüzü yerine getireceğiz. Belediye Başkanımızla birlikle sabah 16 köyümüzü birden gezeceğiz. Tüm sorunlarımızı görüşüp, çözüme kavuşturacağız. Bugün buraya gelen MHP ilçe Başkanına teşekkür ediyorum. Ama bazen üzülüyorum. Yapılan bu hizmetlerin tamamı bütün vatandaşımıza yapılıyor. Ama hizmetin açılışlarına bir siyasi kutup olarak katılmayan arkadaşlarımız var. Ben bundan üzüntü duyuyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından Muratlı İlçesi Balabanlı Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatının Açılış Töreni dualarla gerçekleşti.