Amatör doğa sporcuları, Antik Likya yolunu yürüyerek geçerek, artan bonzai kullanımına dikkat çekecek.

Muğla Antalya arasındaki Antik Likya yolunu yürüyerek geçerek bonzaiye dikkat çekecek olan Meliha Elitaş, Zülkifil Akalın ve Mehmet Öznal, 250 kilometreyi yürüyerek 10 günde geçmeyi hedefliyor. Cumartesi günü 250 kilometrelik yürüyüşü başlatacaklarını açıklayan Mehmet Öznal, düzenlenen basın toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Son yıllarda gençler arasında kullanımı artan, son bir yılda ise kullanımında adeta patlama yaşanıp ölümlere neden olan bonzai maddesine dikkat çekmek için böyle bir farkındalık oluşturacak etkinlik planladıklarını açıklayan Öznal, bonzaiye karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Bu belayı başına musallat etmiş çocuklara ve gençlere doğa sporlarıyla yepyeni bir hayata geçiş yapmalarına yardımcı olmak ve artan bonzai kullanımının önüne geçmek için Antik Likya yolunda yürüme karar verdik. 250 kilometrelik parkurda 3 kişiyle 10 günde gerçekleştireceğimiz yürüyüşle bonzai kullanımına ‘dur’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Valiliği ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin de desteklediği proje kapsamında 10 gün sürecek zorlu yürüyüşle bonzai ve uyuşturucu kullanımına dikkat çekilecek.