Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda askeri lojmanların bulunduğu alanın belediyeye terki konusunda Savunma Bakanlığı ile yapılacak protokol için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verildi.

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesinde belediyede dolu bulunan 7 adet kadroda derece değişikliği yapılması ve belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konuları görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel çalıştırılması ve ücretinin tespiti konusu görüşüldü. Teknik Hizmetler Müdürlüğü’nde çalıştırılmak üzere 1 adet İnşaat Mühendisi ve 1 adet Çevre Mühendisi’nin belediye bünyesinde Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel olarak görevlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2014 Mali Yılı aktarma işlemlerinin görüşülmesi ile sürdü. Gider Bütçesi’nde bulunan toplam 13 milyon 125 bin TL’lik Özel Kalem, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Avukatlık Hizmetleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Hesap İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Temizlik Hizmetleri, Veterinerlik Hizmetleri, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Hizmetleri, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü hesapları arasında artırma ve eksiltme işlemi yapılması talebi görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

BELEDİYE ARAZİ HİSSELERİNİ SATIYOR

Aralık Ayı Meclisi’nin bir sonraki gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün belediye hisselerinin satışı konusundaki yazısı görüşüldü. 9 farklı arazideki toplam 2 bin 604 metrekarelik belediye hissesinin, hisse ortaklarına satılması konusu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 502 ada 8 parselde plan değişikliği yapılması hakkındaki yazısının da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin tanzimi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edildi. Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Yardım Esasları Yönetmeliği ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantının son gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün Rekreasyon Alanı hakkındaki yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, "Fevzi Paşa Mahallesi’nde bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli 7 bin 861 metrekare yüz ölçümlü 205 ada 1 parselin rekreasyon alanı olarak terkinin yapılması için gerekli başvurumuzu Milli Savunma Bakanlığı’na yaptık. Bakanlık, başvurumuza istinaden gönderdiği yazıda bahse konu alanda bulunan lojmanların devri karşılığında yapılması istenen lojman ve ihtiyaç duyulan tesislerin düzenlenecek olan protokol dahilinde mutabık kalınması halinde gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. Düzenlenecek protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın yetkilendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vahap Akay ise "Bahse konu alanda 6 blok ve 48 daire var. Burası ilçemizin tam ortasında bulunuyor. Biz bu alanı da Rekreasyon Alanı projemize dahil etmek istedik. Konuyu önce Tugay Komutanlığımıza açtık. Kendileri bize yol gösterdi. Akabinde Milli Savunma Bakanlığı ile gerekli yazışmaları yaptık. Kendileri ile protokol yapabilmemiz için meclisten yetki almam gerekiyor. Protokol için yetki aldıktan sonra Bakanlıkla gerekli pazarlığı yapmaya başlayacağız"ifadelerini kaydetti.

Rekreasyon Alanı projesi ile ilgili çalışmalarında Belediye Başkanı Vahap Akay’ın arkasında olduklarını ifade eden Ak Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, "Bununla birlikte Çorlu ve Pınarça Dereleri de ıslah edildikten sonra bu alanlar da projeye dahil edilmelidir. Biz bahse konu projeye oldukça olumlu bakıyoruz" dedi. Çorlu Deresi’nin ıslahı konusunda kamulaştırma sorununun çözülmesini beklediklerini söyleyen Başkan Akay, "TESKİ kamulaştırma ile ilgileniyor. Kamulaştırma bittikten sonra önümüze daha iyi bakacağız. Çünkü tüm bunlar zincirin birer halkasıdır" açıklamasında bulundu.

Meclis, Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapması için oy birliği ile Başkan Vahap Akay’ı yetkilendirdi.

Toplantı sonunda AK Parti Grubu’nun ‘Kızılpınar’da Karakol Yapılması’ konusundaki önergesi hakkında da bilgi veren Başkan Akay, "Karakol yeri için gerekli görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki günlerde Kaymakamımız ile birlikte yeri incelemeye gideceğiz. Biz karakol binasının Veliköy ile Kızılpınar arasında belirlenen yere yapılmasını istiyoruz" dedi.

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Başkan Akay, bir sonraki toplantının 5 Aralık Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını ifade etti.