Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede görev yapan muhtarlarla buluşarak, muhtarların sıkıntılarını dinledi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Golden Palas Otel’de verdiği yemekte, ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Başkan Akay, özellikle yol yapım çalışmalarında önceliklerinin Kızılpınar Mahallesi olacağını ifade etti.

Konuşmasına torba yasa kapsamında yapılandırılan Çerkezköy Belediyesi’nin alacakları hakkında bilgilendirme ile başlayan Başkan Akay, "Şimdiye kadar toplam 848 kişi yapılandırma için müracaat etti. 1 milyon 14 bin TL olan belediye alacaklarından 144 bin TL’si tahsil edildi. Geri kalan 869 bin TL ise yapılandırma kapsamında taksitlere bölündü" dedi.

Çerkezköy Belediyesi’nin Vergi Dairesi’ne, SSK’ya, Emekli Sandığı’na ve Trakya Kalkınma Ajansı’na toplam 43 milyon TL borcu olduğunu ve bu borcun da yapılandırıldığını ifade eden Vahap Akay, "Bu borçların 27 milyon 500 bin TL’si anapara borç, kalan 15 milyon 500 bin TL ise faiz borcudur. Biz borcumuzu ayda 600 bin TL ile 72 ay vadeli şekilde yapılandırdık. Ekim 2020 tarihinde bu borcumuzu ödemiş olacağız. Büyükşehir yasası ile gelirleri azaldığı için maddi sıkıntı yaşayan belediyemizin son durumu budur. Yapılandırmanın bize tek faydası borcumuzu 72 ay vadeli yapmasıdır. Bunun dışında ödeyeceğimiz faiz tutarında bir değişiklik yok" ifadelerini kaydetti.

Kapaklı Belediyesi’ne Büyükşehir’den 35 milyon TL’lik yatırım sözü verildiği anımsatılan Vahap Akay, "Çerkezköy Belediyesi olarak, bizim de Büyükşehirden taleplerimiz olacak. Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve Rekreasyon projeleri gibi büyük projelerimiz var. Şu an Astsubay Lojmanları konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Tüm sorunları çözüp projeleri hazırlayıp büyükşehire sunacağız" dedi.