Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, otogarın taşınması ile boşalan alanda yapılmasını planladığı ‘Rekreasyon Projesi’ ile ilgili bilgi verdi. Akay, Subay Lojmanları’nın bulunduğu alanın da rekreasyon alanına katılması için Milli Savunma Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarını söyledi.

Büyük oranda atıl durumda olan lojmanların Çerkezköy Belediyesi’ne devri için çalışmalara hız veren Belediye Başkanı Akay, konu hakkında önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti. Başkan Vahap Akay, "Köprü yanındaki lojmanların yaklaşık yüzde 60’ı atıl durumdadır. Bununla birlikte hastane yolu üzerinde bulunan askeri lojmanların da büyük kısmı kullanılmamaktadır. Atatürk Viyadüğü yanındaki subay lojmanlarında oturanların, hastane yolu üzerinde bulunan askeri lojmanlara taşınması ve subay lojmanları alanının yeşil alana dönüştürülmesi için öncelikle 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımızla görüştük. Kendileri de konuya sıcak baktıklarını ifade etti" dedi.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Vahap Akay, "Milli Savunma Bakanlığı da konuya olumlu bakıyor. Temennimiz en kısa süre içinde buranın belediyemize devrini sağlamak ve bu askeri alanı yeşil alana çevirmektir" açıklamasında bulundu.

Çerkezköy Belediyesi Rekreasyon Alanı projesinin hazır olduğunu anımsatan Başkan Akay, "Subay lojmanlarının burada artık bir anlamı kalmadı. Bu bina miladını doldurmuş ve Çerkezköy’ün göbeğinde kalmıştır. Biz de yeşil alan yapmak için o alanı da projemize katacağız. O alan Çerkezköy’ün önünü açacaktır. Astsubay lojmanlarında 10 bin metrekareye yakın ciddi bir alan var. Birileri, Rekreasyon Alanı Projesi’ni hayata geçirmeyi planladığımız yerde büyük bir alışveriş merkezi yapılacağı yönünde dedikodular üretiyor. Böyle bir şey söz konusu dahi değildir. Şunu bütün açık yürekliliğimle dile getiriyorum ki benim başkanlığım döneminde bu alanda kesinlikle ticari amaç güden bir yapı yapılmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplam 105 bin metrekare alanda uygulanması planlanan Çerkezköy Belediyesi Rekreasyon Alanı Projesi’nde, süs havuzları, giriş takı ve giriş kemeri, 5 bin metrekare gölet alanı, 4 bin 700 kişilik 7 bin metrekare konser alanı, kafeterya ve pazar alanı, 800 kişilik amfi tiyatro, 85 bin metrekare yeşil alan, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kır kahvesi, basketbol sahası, tenis sahası, aile çay bahçesi, çocuk alanı, piknik alanları yer alıyor.