Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftarlarda toplam 22 bin kişi ile bir araya gelinmesi planlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, ‘Sofralar kuruluyor, gönüller bir oluyor’ sloganı ile düzenlenecek mahalle iftarlarının bu yıl ilki 5 Haziran Pazartesi günü Fatih Mahallesi’nde kurulacağı belirtildi. Fatih Mahallesinde bulunan adliye arkasındaki otoparkta düzenlenecek iftar sofrasında Ramazan coşkusuna ortak olmak için vatandaşlarla bir araya gelecek olan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle iftarlarımıza bu yıl Fatih Mahallesi ile başlıyoruz. 5 Haziran Pazartesi günü Çerkezköy Adliye Sarayı’nın arkasında kurulacak olan iftar soframıza tüm Fatih Mahallesi’nde oturan hemşerilerimi davet ediyorum” dedi.

Fatih Mahallesi’nin ardından 7 Haziran Çarşamba günü İstasyon Mahallesi sakinleri ile İstasyon Camii bahçesi ve etrafından buluşacaklarını belirten Başkan Akay, “Mahalle iftarlarımız 7 Haziran Çarşamba günü İstasyon Mahallemiz ile devam edecek. İstasyon Mahallemizdeki iftar programımız İstasyon Camii bahçesi ve etrafında olacak” açıklamasında bulundu.

Mahalle iftarlarının 8 Haziran Perşembe günü Veliköy Mahallesinde bulunan Veliköy Belediyesi eski Hizmet Binası önünde kurulacak iftar sofrası ile devam edeceğini belirten Başkan Akay, “9 Haziran Cuma günü Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Bahçeli Camii önüne kurulacak olan iftar soframızda, 10 Haziran Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallemizde oturan hemşerilerim ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda, 11 Haziran Pazar günü Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan hemşerilerim ile Fevzipaşa İlkokulu bahçesinde kurulacak olan iftar sofralarımızda buluşacağız” diye konuştu.

Bağlık ve Kızılpınar’da iki ayrı noktada iftar sofrası kurulacak

12 Haziran Pazartesi günü Bağlık Mahallesi’nde iftar sofrasının iki ayrı noktada kurulacağını belirten Akay, “Bağlık Mahallemizdeki mahalle iftarımızın birisi Salı Pazarı’nın olduğu alana, diğeri ise Bağlık Muhtarlığı etrafında kurulacak. İki ayrı noktada aynı gün kurulacak olan Bağlık Mahallemizdeki iftarın ardından 13 Haziran Salı günü Kızılpınar Mahallemizde yine iki ayrı noktada Kızılpınarlı hemşerilerimiz ile bir araya gelerek, iftarlarımızı açacağız. Kızılpınar Mahallemizdeki iftar sofralarımız Kızılpınar 125. Yıl İlkokulu ve Kızılpınar İlkokulu bahçelerinde kurulacak” diye konuştu.

“İftar sofralarımızda toplam 22 bin hemşerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz”

Mahalle iftarlarının 18 Haziran Pazar günü Atatürk Caddesinde kurulacak olan iftar sofrası ile tamamlanacağını ifade eden Başkan Vahap Akay, “18 Haziran Pazar günü Atatürk Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak ve 5 bin kişilik iftar sofrası kurulacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesi sakinlerimizin katılacağı iftar soframız ile mahalle iftarlarını tamamlayacağız. 15 Haziran Perşembe günü Kapalı Pazar Yeri önünde Pazar esnafı ile 16 Haziran Cuma günü Engelliler Derneği önünde engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile 17 Haziran Cumartesi günü ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları ve esnaflar ile birlikte Kapalı Otopark üzerinde kurulacak olan iftar soframızda bir araya gelip, iftarlarımızı açacağız. Ramazan ayı boyunca 13 farklı noktada kurulacak olan Çerkezköy Belediyesi İftar Sofralarında Çerkezköylü hemşerilerimizi görmekten, onlar ile oruçlarımızı açmaktan büyük memnuniyet duyacağız. Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarımızda toplam 22 bin hemşerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz” dedi.