Afet ve Acil Durum (AFAD) Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’deki ilçe protokolüne yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol tarafından yapılan bilgilendirmede, Kavakdere mevkiinde bulunan 453 bin metrekarelik alanın Çerkezköy’de olası bir afet anında barınma merkezi olacağını söyledi.

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çerkezköy Kaykamamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, TCDD Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan, PTT Merkez Müdürü Ali Arslan ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Afet ve Acil Durum İl Müdürü Recep Erol, olası bir afet durumunda Çerkezköy’de nasıl bir yol izlenir hakkında protokol mensuplarını bilgilendirdi. Erol, “Çerkezköy’de toplam alan ve çadırkent alanları ile konteyner kent alanları afet durumlarında kullanılacaktır” dedi.

Çerkezköy Kavakdere mevkiinde 453 bin metrekarelik alanın olası bir afet durumda çadırkent yapılacağını söyleyen Erol, bu alanın yarısının barınma merkezi olduğunu kaydetti.