Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Tabala, Genel Sekreter Ali Arlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Yaman ve İsmail Tezcan ile birlikte Cumhuriyet halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

ÇESİAD Yönetimini CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Başkan Yardımcıları Alişan Tekin, Birol Öztürk, Metin Akyıldız, Engin Camcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri Banu Yıldız, Mümin Uslu, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Belediye Meclis üyesi Ali Çalışkan, Belediye Meclisi Eski üyesi Faruk Bal kapıda karşıladı.

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ziyarette yaptığı konuşmada, ÇESİAD’ın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, "ÇESİAD kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği etkinliklerle Çerkezköy’e ayrı bir zenginlik katıyor. Sizlerle birlikte Çerkezköy’ü şekillendireceğiz ve zenginleştireceğiz. Yaptığınız etkinlikler herkese keyif veriyor ve bundan da herkes keyif almalı. Biz her zaman herkesin ve her kesimin yanında olacağız" dedi.

Konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, "Sivil toplum örgütleri dünyada demokratikleşmede çok önemli kurumlardır. Bunların çoğalması demokrasinin gereğidir. Siyasi partilerin de görevi bunların var olmasını sağlamasıdır. Türkiye’de herkesi her kesimi kucaklamak zorundayız. Gemi batarsa hepimiz gideriz. Bir ülkenin gelişmesinde dernekler itici güçtür. Ben bir siyasi partinin ilçe başkanıyım ama ben de bir sivil toplum kuruluşuna üye olmak zorundayım. Sivil toplum kuruluşlarının güçlü olduğu yerlere de siyasi partiler kendine çeki düzen verir" ifadelerini kaydetti.

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Tabala ise, herkese eşit mesafede olduklarını belirterek, "Etkinliklerimizin ilgi görmesi bizleri de memnun ve mutlu ediyor. Biz herkese eşit mesafede olmak zorundayız. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Yeni ilçe yönetiminiz de hayırlı olsun. Trakya’da değil Türkiye’de iyi yerlere gelmenizi diliyoruz. Temennimiz, desteğimiz tümüyle sizinle" dedi.

ÇESİAD Genel Sekreteri Ali Arlı da, sivil toplum kuruluşlarının önemli kuruluşlar olduğunu ve her birinin kendi alanında yaptıkları çalışmalarla katkı sağladıklarını belirterek, "Sivil toplum kuruluşları ülke kalkınmasında önemli kuruluşlardır. Her biri de kendi alanında katkı sağlıyor. ÇESİAD olarak biz vatana millete kim daha iyi hizmet verecekse ona destek vermek zorundayız" açıklamasında bulundu.