Tekirdağ Çorlu Medya Mensupları Derneği üyeleri aileleri ile birlikte Şarköy ilçesine gezi düzenledi. Tekirdağ ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler ve aileleri gezide doyasıya eğlenirken Şarköy’ün güzelliğini yakından gördü.

Çorlu Medya Mensupları Derneği, Şarköy Kaymakamlığı ve Şarköy Belediyesinin ortaklaşa organize ettiği gezide Çorlu Medya Mensupları üyeleri ve aileleri hem Şarköy’ü gezme fırsatı buldu hem de stres attı. Şarköy Esinti Otelde verilen akşam yemeğine Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ile gazeteciler katıldı. Gecede konuşan Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, dernek olarak üyeler ve aileler ile bir araya gelerek Şarköy’ü tanımak ve tanıtmak için böyle bir gezi düzenlediklerini belirtti. Yirun, "Çorlu Medya Mensupları Derneği olarak, işimiz gereği ailelerimize fazla zaman ayırma fırsatımız olmuyor. Üyelerimiz ve ailelerimiz ile birlikte Trakya’nın turistik anlamda iki mavi bayrağına sahip, yaz aylarında yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Şarköy’e gezi düzenlemek istedik. Burada bizleri Şarköy Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Şarköy’de bulunan üyemiz Nuri Çağlar arkadaşımız karşıladılar. Çok teşekkür ediyoruz ilgi ve alakalarından dolayı. Bizim bu bölgede yaşayan insanlar olarak iki mavi bayrağa sahip olan bu ilçemizin kıymetinin bilinmesi gerekiyor" dedi.

"ŞARKÖY’Ü TANITALIM, ŞARKÖY’E SAHİP ÇIKALIM"

İlk defa Şarköy’de kalabalık bir basın mensubunu ağırladıklarını ifade eden Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy’ün tarihi hakkında bilgi verdi. Başkan Altınok, "Milattan önce 1700’lü yıllarda Yunanlı balıkçılar tarafından keşfedilmiş sonra Romalılar geçmiş, sonra Bizanslılar, 1350 yılında Orhan beyin büyük oğlu Süleyman Paşa buraları gelmiş almış. 2 sene kalmış. Attan düşerek öldükten sonra Bizanslıların eline geçmiş. 1362 yılında 1. Murat buralara gelmiş tekrar almış ve Anadolu’dan Yörük Türklerini getirerek bu topraklara yerleştirmiş. Buraya gelen Yörük Türkleri kocaman bir göl görmüşler. Şehir gibi köy demişler adını Şehirköy olarak söylemeye başlamışlar. Zamanla değişime uğrayarak Şarköy ismini almış. Rumlarla beraber burada yaşamışlar. Mübadele sonucu burada yaşayan Rumlar Yunanistan’a gitmişler. Bizim atalarımız da Selanik’ten buralara gelmişler. Övünerek söylüyoruz 2 tane mavi bayraklı plajımız var. Sahilimiz yaklaşık 7 kilometre uzunlukta, şehir içindeki kumsal alan 7 kilometre 900 bin dekar üzerine oturan bir Şarköy. Şarköy anlatılmaz yaşanır" ifadelerini kaydetti.

"ŞARKÖY İLÇEMİZ HUZURLU BİR İLÇE"

Yemekte konuşan Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ise, Şarköy’ün değerinin daha da artacağına inandığını dile getirerek, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gecede Medya Mensupları Derneği tarafından Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ve Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok’a, Başkan Yardımcısı İlhan Mengi’ye, Esinti Otel Restoran İşletmecisi Kaan Bulgan’a, Şarköy Haber Gazetesi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Nuri Çağlar’a plaket takdim edildi.

Yemek sonrası Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok tarafından Şarköy’e ziyarette bulunan Dernek üyelerine hazırlanan hediye çantalarını verildi. Ertesi gün Esinti Restoranda sabah kahvaltısı yapan Çorlu Basın Mensupları Derneği üyeleri, Şarköy Kent Müzesini gezdi. Şarköy sahil düzenlemesi yapılan su sporları alanını gezdikten sonra mavi bayraklı plajı gezen gazeteciler, Eriklice sulama kooperatifi zeytin sıkma tesislerini gezip Kooperatif Başkanı Coşar Gezer tarafından bölgede yetişen zeytinlerin, zeytinyağının sofraya gelişi ve zeytinyağı sabunun yapılışı hakkında bilgi aldı.

Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun koordinesinde Şarköy ilçesini gezen üyeler daha sonra Şarköy’den ayrıldı.