Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Ak Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Reşat Bahar, basın toplantısı düzenleyerek ilçe başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Ak Parti Çerkezköy İlçe Kongresi’nin ardından, parti binasında basın toplantısı düzenleyen Reşat Bahar, gazetecilerin önünde istifa ettiğini açıklarken İl Başkanlığı’na istifa dilekçesini ulaştıracağını söyledi. Ak Parti İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Reşat Bahar, Kongre sonrası yaşanan olaylara da değindi. Bahar, "Pazar günü partimizin kongresi yapıldı. Bu kongrede adaylardan Abdullah Öge arkadaşımız Divan’a sunulan listede ilçe başkan adayı olarak yazılmadığından kendisi asil yönetim kurulu üyesi seçildiğinden bu seçim iptal olmuş ve 20 Aralık’ta sadece ilçe başkanlığı seçimi yapılmak üzere ertelenmiştir. Seçim ise ilçe teşkilatında yapılacaktır" dedi.

Kongre öncesinde aday gösterilmediği için İl Başkanı Ahmet Akçay ve Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya iki adayın çıkması halinde seçimin iptali durumu ortaya çıkarsa istifa edeceğini söylediğini hatırlatan Reşat Bahar, "Bu sözümüzü yerine getirmek üzere burada olmayan bazı yönetim kurulu arkadaşlarımızın da fikirlerini ve görüşlerini alarak AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklamasında bulundu.

Bahar, 20 Aralık’ta yapılacak İlçe Başkanlığı seçiminin de hayırlı olması dileğinde bulundu.