Süleymanpaşa Çocuk Kulübü 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında üyelerine yönelik “Kralın Diş Ağrısı” adlı oyun ile hem çocuklara diş fırçalamanın önemini aşıladı hem de Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı.

Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde 3 seans şeklinde Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyelerine yönelik gerçekleştirilen oyunda, tüm seanslarda salonu tıklım tıklım dolduran minikler, eğlenceli bir gün yaşadılar.

Dişleri fırçalamanın önemi vurgulandı

Süleymanpaşa Çocuk Meclisi Başkanı Beren Gençer’in 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel yaptığı konuşma ile başlayan oyunda, 21. yüzyılda yaşayan ve diş ağrısı çeken çocuk ve diş doktorun 16. yüzyıla ait masala yolculuğu anlatıldı. Diş ağrısı çeken kral ve onun diş ağrısının geçmesi için gösterilen çabanın yansıtıldığı oyunda, diş ağrısının sebepleri, diş fırçası ve diş macununun kullanımının önemi ile diş doktorlarından korkulmaması gerektiği eğlenceli bir şekilde çocuklarla paylaşıldı.

Atlas Sanat Organizasyon tarafından sahnelenen oyunun sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcı Gülferah Güral tiyatro ekibine teşekkür ederek çiçek takdim ederken, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında sergiledikleri oyun için ayrıca teşekkür edip günlerini kutladı.