Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından, Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı temel atma töreni gerçekleştirdi.

Hayrabolu ilçesinin Karahöyük ve Tatarlı mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon ile Çene, Kadriye mahallelerinin kanalizasyon inşaatı temeli atıldı. Kabahöyük Mahallesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ kurulduğu günden beri Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın önderliğinde, ilçe belediyelerimiz ile işbirliği içerisinde, altyapı sorunlarını çözmek ve içme suyu, atıksu, yağmursuyu sorunlarını çözme konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Bugüne kadar bin 650 kilometre civarında altyapı çalışmasını gerçekleştirdik. Hayrabolu ilçesi kırsal mahalleleriyle çok geniş bir ilçemizdir. Öncelikle Hayrabolu ilçe merkezimizin su ve kanalizasyon ihtiyaçları giderildi. Üstyapıda da önemli mesafeler alındı. Atıksu arıtma tesisi de devreye girdi. Son günlerde aşırı yoğun yağışlar gerçekleşti. Altyapının önemi burada bir kez daha görüldü. Çok şükür sorunsuz atlattık. Şimdi sıra kırsal mahallelerimize geldi. İlçe merkezlerimizin sorunları çözüldükten sonra yavaş yavaş kırsal mahallelerimizde çalışmalara başlıyoruz. Kış girmeden Kasım sonu veya Aralık başında da bu çalışma bitmiş olacak. Zaten işin başlamasından bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen yüzde 5’lik kısmı tamamlanmış oldu. Toplamda bu mahallelerimizde 21 bin 900 metre kanalizasyon, 6 bin 150 metre içme suyu hattı yapacağız" dedi.

Başa’nın ardından konuşma yapan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, "10 sene İl Genel Meclis Üyeliği, 3 sene de Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak kırsaldaki problemleri en iyi anlayanlardan biriyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, Daire Başkanlarımız ve TESKİ Genel Müdürlüğümüzle yapabildiğimiz bütün çalışmaları en son noktasına kadar devam ettiriyoruz. En iyi hizmeti en kısa zamanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Malkara ve Hayrabolu Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktaki başkentleridir "

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Hayrabolu’yu 11 ilçe içerisinde ayrı bir yerde değerlendirmemiz gerekiyor. Malkara ve Hayrabolu Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktaki başkentleridir. Burası mutlaka tarım hizmetlerinin kolayca yapılabileceği şekilde desteklenmesi gerekiyor. Biz yaptığımız yatırımlarla Hayrabolu’ya hizmet vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Ben Hayraboluluları çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nu seçtikleri için tebrik ediyorum. Hayrabolu ilçemiz, diğer ilçelere göre altyapısıyla, üstyapısıyla örnek bir ilçe haline geldi. Geçtiğimiz günlerde ilimizi de etkisi içine alan çok kuvvetli bir yağış yaşandı. Meteoroloji Müdürünü arayarak kesin rakamları istedim. En çok yağış alan bölgelerin başında Hayrabolu ilçesi vardı. İki gün içerisinde Hayrabolu ilçesi en çok yağış alan ilçe oldu. Hayrabolu ilçesinin geçmişini de biliyorum. Metrekareye 30 kilogram düşen yağışlarda bile birçok evi su bastığı ve birçok sıkıntının yaşandığı bir ilçede metrekareye 119,6 kilogram yağış yağdığında bir sorun yaşanmadığı gözleniyor. Bu mutluluk Hayrabolu’nun hakkıdır. Çerkezköy ilçemize de metrekareye 75,6 kilogram yağış düşmüş. Çerkezköy ilçemizde daha önce metrekareye 40 kilogram yağış düştüğünde, ilçe iki kere büyük sel baskınına uğradı. Bu hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu ile Kanalizasyon İnşaatının temel atımını gerçekleştirildi.