Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında stajyerliği kaldırılan öğretmenler yemin etti.

Sadi Kıyak Öğretmenevinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Çerkezmüsellim İlkokulu Müdürü Erdoğan Şeçrin, öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu belirterek, "Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir" dedi.

Çelebi, kazanılması gereken asıl büyük servetin; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgelik olduğunu dile getirerek, "Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir" ifadelerini kaydetti.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, stajyerliği kaldırılan öğretmenler yemin ederken, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ile başarı şiltleri verildi.

Öğretmenler günü dolayısıyla okullar arası düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Hayrabolu Belediye Başkanlığı törene katılan öğretmenlere çiçek takdim etti.

Törene Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede ve öğretmenler katıldı.