Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Törenler, Kaymakamlık bahçesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı. Törenler sırasında Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Atila Özvar, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu halkın, askeri birlik ve okulların bayramını kutladı.

Törende, Avcılar Derneği ile Melek Üner İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan göç grubuyla, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı.

Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, törende yaptığı konuşmasında, Hayrabolu’nun kurtuluşunu tüm Hayrabolulularla birlikte kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkarak, Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha da güçlendirelim, geliştirelim. Atatürk’ün bize bırakmış olduğu manevi miras akıl ve bilimi kullanarak Atatürk’ün en büyük amacı olan çağdaş Türkiye’yi gerçekleştirelim. Bizler O’nun gösterdiği hedefler doğrultusunda, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız. Bizlere bu güzel toprakları armağan eden, vatanı için canını seve seve veren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

Tören, öğrencilerin şiirleri okumasının ardından Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanlığı Bando takımının konseri ile sona erdi.

Törene, Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Atila Özvar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.