Tekirdağ’da 50 yılı aşkındır klarnet çalan ‘Katil Hasan’ lakaplı klarnet ustasının heykelinin açılışı yapıldı. Kendi heykelinin açılışına katılıp heykelin önünde klarnet çalan ‘Katil Hasan’ lakaplı klarnet ustası, lakabı hakkındaki soruları da yanıtladı.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Öğretmenevi karşısı, Engelsiz Yaşam parkında yaptırılan “Katil Hasan” lakaplı klarnet üstadı Hasan Gizlenci’nin heykelinin açılışı gerçekleşti. 69 yaşındaki klarnet ustası Hasan Gizlenci’nin heykelinin açılışına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve heyekeli yaptırılan Klarnet Ustası Hasan Gizlenci’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Kendi heykelinin açılışına katılan ‘Katil Hasan’ lakaplı klarnet ustası Hasan Gizlenci lakabının anlamının çocukluk zamanında takılan bir lakap olduğunu ifade ederek, gazetecilerin sorularına karşılık “Öyle bir şey yok sadece takma bir lakap” dedi.

“Kıskananların hepsi çatlasın”

Heykelin açılışı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Tekirdağ’ı Süleymanpaşa’yı şerefiyle taşıyan onu temsil eden sevgili Hasan Abimize heykel yapmak için böyle bir yola çıktık. Yol bayağı taşlıydı. Taş olup engel olmak isteyen çok oldu. Ama o taş koymak isteyenler bilsin ki ‘Katil Hasan’ bu heykeli yaptırma izni vermek için bir tane klarnet şartı verdi. Bir televizyon kanalı çekim yapsın diye buraya getirdik. Hasan abimiz dedi ki, ‘Ben bedava çalmam’ işte ‘Katil Hasan’ böyle bir değer. Kıskananların hepsi çatlasın. Çatır çatır bu heykeli açacağız. Buradan da duyana duymana söylüyorum. Burada bu Tekirdağlının temizliğini, şefkatini ve hayata dayanabilme gücünü gösteren bir başka kardeşimizin de heykelini çok yakın zamanda beraber açacağız. Biz dedik ki Hasan Abi biz bu heykeli açacağız altında sen klarnet çalacaksın” diyerek çalması için Gizlenci’ye klarnet hediye etti.

Takma bir lakap

Klarneti Başkan Eşkinat’tan alan Gizlenci, gazetecilerin sorularına karşılık, lakabıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çok mutluyum belediye ve başkanıma çok teşekkür ederim. Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Lakabım hakkında aslında öyle bir şey yok öyle takma bir lakap” dedi.

Kendi heykelinin açılışını yapıp önünde klarnet çaldı

Daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile birlikte heykelinin açılışını yapmak için kurdeleyi açan Gizlenci, hediye aldığı klarneti heykelin önünde çalmaya başladı. Açılışa katılan vatandaşlarda klarnet eşliğinde oynayıp gönüllerince eğlendiler.

Heykelin açılışı hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.