Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ilkyardım eğitimleri 5. dönem kursları kursiyerlerin katılım belgelerini alması ile sona erdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı son derste, öğrenciler dört haftalık eğitim boyunca öğrendiklerini tekrar ederken acil müdahale yöntemleri hakkında bilgi paylaştılar.

Belgelerin kursiyerlere verilmesi öncesi açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “İlkyardım bilinci maalesef toplumumuzda oturmadı. Bizler burada 1 insan 1 insandır düşüncesiyle eğitimler veriyoruz. 5. dönem eğitimlerimiz bugün sona eriyor ve sizler bu toplumun bilinçli insanlarından olarak burada 4 haftayı bizlerle geçirdiğiniz için ben size teşekkür ederim” dedi.

İlkyardımın önemi ile sözlerine devam eden Başkan Eşkinat, “Her gün Hayata dönebilecek gibiyken ilk müdahaleyi yapamadığımız ya da doğru yapamadığımız için ölen bir sürü insan oluyor. Sizler burada aldığınız eğitimlerle ilkyardım sırasında yapılacak yanlışları bile engellesiniz bir sürü can kurtulmuş olur. Ben hepinize eğitimlere katıldığınız için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Kursiyerler dört haftalık eğitimlerin ardından katılım belgelerini Başkan Eşkinat’ın elinden aldı.

Öte yandan, Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ilkyardım eğitimlerinin altıncı dönemi için kayıtların alınmaya başlandı. Yeni dönem kayıtları için 0 850 450 59 59 numaralı Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi’nden dahili 3212 tuşlanarak Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri ile görüşülebileceği ifade edildi.