Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nın Ergene’de tüm şehitler anısına oluşturacağı hatıra ormanına ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Ergene’nin Vakıflar Mahallesi’nde Jandarma Şehitler Ormanı adıyla düzenlenen alana jandarma ekipleri ve şehit aileleri tarafından ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgi veren Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, “Hem bölgeyi yeşillendirelim, hem şehitlerimizin adını yaşatma adına, zaten unutulması mümkün değil ama o manada başlattığımız bir çalışmaydı. Bu bir ilk oldu ve Vakıflar’dan başladık. Hemen hemen tüm ilçelerde yapma gayretinde olacağız. Her ilçeye Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı olarak gücümüz yettiği kadar en az bin fidanlık oluşturacağız. Bakımını da üstleneceğiz. Dikip, bırakıp gitmeyeceğiz. Sonuna kadar bakımını da yapacağız. Maksadımız bu. Maksadımız, Tekirdağ’a, ülkemize ağaç kazandırmak” dedi.

Albay Eren, “Şu anda buraya 2 bin ağaç tamamlama hedefimiz var. Her ilçede de bin tane hedefimiz var. Jandarma Şehitler Ormanı adı altında orman oluşturacağız. Bütün maksadımız, Tekirdağ’a, ülkemize yeşil kazandırmak, ağaç kazandırmak ve şehitlerimizin adını yaşatmak başka bir hedefimiz yok. Hedefimizi de her ilçeye asgari bin ağaç, bin ağacın üzerine çıkabilirsek ne mutlu bize. Ergene için 2 bin ağaç hedefledik. Bu hedefimiz doğrultusunda ağaç dikme töreni gerçekleştirdik” diye konuştu.

Ergene’nin Vakıflar Mahallesi’nde düzenlenen ağaç dikme programına Ergene Belediye Başkan Vekili Yüksel Baydarlı, Muratlı, Marmaraereğlisi, Ergene ve Saray ilçe jandarma komutanları, jandarma personelleri ve şehit aileleri katıldı. Ağaç dikimlerinin Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde yapılacağı kaydedildi.