Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kurban Bayramı öncesinde işsiz kalan taşeron işçilerini makamında kabul etti.

Büyükşehir Yasası kapsamında kapanan Karaağaç Belediyesi’nden Kapaklı Belediyesi’ne geçen ve Kurban Bayramı öncesinde işte çıkarıldıklarını iddia edilen işçiler, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek yardım istedi.

Kurban Bayramı öncesinde 7 taşeron işçisi olarak Kapaklı Belediyesi’nce haksız bir şekilde işten çıkartıldığını öne süren Emine Yavuz ve Elif Güler, "Biz 5 buçuk yıldır çeşitli taşeron firmaları bünyesinde büro personeli olarak görev yapıyorduk. Belediye Başkanı, yerel seçimlerde Karaağaç’tan beklediği oyu alamadığı için Karaağaç’a hizmet etmek istemedi. Bununla birlikte Karaağaç Belediyesi’nden gelen taşeron işçileri de bayram öncesinde kapının önüne koydu" dedi.

Ülkenin birçok yerinde belediyelerin benzer kararlar alabildiğini belirten Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben taşeronlaşmaya karşı biriyim. Eğer siz işten çıkarıldıysanız, ne olursa olsun kıdem tazminatınızı ve ihbar tazminatınızı almalısınız. Fakat bu konu tamamen sizinle Kapaklı Belediyesi arasındadır" dedi.

Kapaklı Belediyesi ile konu hakkında görüşeceğini söyleyen Kaymakam Gürbüz, "Eğer işe geri dönüşünüz yapılırsa biz Kapaklı Kaymakamlığı olarak sizin burada geçici görevlendirilmenizi sağlayabiliriz" ifadelerini kaydetti.

Taşeron işçiler ilgi ve alakasından dolayı Kaymakam Gürbüz’e teşekkür etti.