Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar için 20 bin TL değerinde spor malzemesi yardımında bulundu.

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenciler tarafından karşılanan Kaymakam Gürbüz, daha önce verdiği spor malzemesi yardımı sözünü tuttu ve yaklaşık maliyeti 20 bin TL’yi bulan spor malzemelerini ilçedeki okullara vermek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.

Her fırsatta Kapaklı Kaymakamlığı olarak eğitime verdikleri öneme vurgu yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Göreve başladığımız günden bu yana okullarımızda yaptığımız toplantılarda öğretmenlerimizle görüştük. Okullarımıza yönelik ilk zümre toplantımızı ise Beden Eğitimi öğretmenlerimizle gerçekleştirdik. İlçe Kaymakamlığı olarak Beden Eğitimi derslerine ayrı önem veriyoruz. Öğretmenlerimizin sıkıntı ve taleplerini dinledik. İlk etapta bizden istenen talepleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yapılan çalışmaların amacının ilçedeki sosyal ve sportif faaliyetleri zenginleştirmek olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Biz ilçemizden şampiyonlar çıksın istiyoruz. Yalnız ilçe ya da il şampiyonlukları değil, olimpiyat ve dünya şampiyonlukları görmek istiyoruz. İlçemizde tüm spor branşlarının faal olmasını istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Yalnızca spor malzemelerinin temin edilmesi ile başarının mümkün olamayacağının altını çizen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Kapaklı’ya acil olarak bir adet tribünlü kapalı spor salonu ve bir de çocuklarımızın antrenman yapabilecekleri bir kapalı spor salonu yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kapaklı Kaymakamlığı’nca ilçede eğitim veren okullara dağıtılmak üzere, 110 adet futbol topu, 110 adet basketbol topu, 55 adet voleybol topu, 55 adet hentbol topu, 50 adet satranç takımı, 22 adet badminton filesi, 40 adet badminton raketi, 20 kutu badminton topu, 9 adet voleybol filesi, 55 adet masa tenisi raketi, 8 adet masa tenisi masası, 5 kutu pinpon topu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.