Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi’nin Zabıta Müdürlüğü Kasım Ayı Faaliyet raporunu açıklayan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 6 iş yerinin yapılan denetimler sonucunda mühürlendiğini bildirdi.

Kasım ayı içinde toplam 25 müesseseye İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verildiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Bu bir aylık süre içinde İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 13 ilan tutanak altına alındı. 9 adet hoparlör ilanı için Zabıt Varakası düzenlendi ve teslim edildi. Ayrıca ruhsat verilen işletmelerin kontrolleri de yapıldı. Kasım ayında Kapaklı’da 13 vatandaşın defin işlemleri Zabıta Müdürlüğünce yapıldı. Bir aylık süre zarfında menşe şehadetnamesi düzenlenmedi" dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve çizelgelerinin gönderildiğini kaydeden Başkan Mandalı, "Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek iş yeri ruhsatlarının kontrol yazıları da emniyet müdürlüğüne yazıldı. Kasım ayında özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri de Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapıldı. Bu kapsamda 83 kişi Edirne’ye, 58 kişi İstanbul’a ve 2 kişi de Tekirdağ’a gönderildi. Ayrıca ilçemizde yapılan tüm sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerimiz hazır bulundu" diye konuştu.

Kasım ayında 270 gelen evrak, 157 de giden evrakın Zabıta Müdürlüğü’nce kayıt altına alındığını belirten Başkan Mandalı, "Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde gerekli cezai işlemler yapıldı. Bir aylık süre içinde 11 adet zabıt varakası düzenlendi. Bu bir aylık süre zarfında 6 iş yeri mühürlendi. Bununla birlikte resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapıldı ve cevapları yazıldı. Zabıta ekibimiz, Kasım ayında da nöbetlerini düzenli bir şekilde yerine getirdi. Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edildi. Cezaların ve mühürlenen iş yerlerinin kişilere tebligatları yapıldı. Ayrıca pazar yerlerinin kontrolleri de düzenli olarak yapıldı" açıklamasında bulundu.

İlçedeki çöp şikayetlerinin incelenerek çöp araçlarına gerekli yönlendirmelerin yapıldığını ve eksik çöp bidonlarının tamamlandığını kaydeden Başkan Mandalı, "İlçemizde Emniyet Müdürlüğü İle ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Kasım ayında ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlandı ve iş yeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildi. Yıkama işlemi yaptırıldı" ifadelerini kaydetti.

Başkan Mandalı, "Hafta içi yapılan banka işlemlerinde zabıta ekipleri de görev aldı. Kaldırım ve yola demir, tuğla gibi malzeme dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları için inşaatlar uyarıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekipleri görev aldı ve denetimlere çıkıldı. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları su işlerine bildirildi. Şikayet dilekçeleri cevaplandırıldı ve tebligatları yapıldı. Zabıta ekiplerince cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp şikayetleri tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi" dedi.