Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kasım Ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir aylık süre zarfında toplam 77 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendiğini açıkladı.

Kasım ayında, Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce yapılan imar durum belgesi taleplerinin incelendiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Yapılan kontroller neticesinde 13 adet imar durum belgesi verildi. Müdürlüğümüze inşaat ruhsatı için yapılan başvurular neticesinde evrakları ve projeleri incelenerek 28 adet Yapı Ruhsatı düzenlendi" dedi.

Ruhsat yenilenmesi için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan dosyaların incelemesinin yapılarak 5 adet ruhsat yenilemesi yapıldığını kaydeden Başkan Mandalı, "Kasım ayı içinde 77 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi. 5 adet inşaat için proje incelemeleri yapılarak kat irtifakı düzenlendi. Ayrıca, müdürlüğümüze yapılan 4 adet şikayet incelenerek cevaplandırıldı. Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yapılan 151 adet hak ediş dosyası için ilçedeki inşaatların yerinde kontrolleri yapıldı. Konuyla ilgili hak ediş raporları onaylanarak gerekli işlemler yapıldı. Kasım ayında 15 adet tevhit, ifraz işlemi yapıldı. Müdürlüğümüze ilçemizdeki mevcut inşaatlar için başvurusu yapılan 10 adet asansörün kontrolü ve tescili yapıldı. 100 adet resmi yazışma yapılarak ilgili kurumlara gönderildi" ifadelerini kaydetti.