Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde 2012 yılında 75 bin TL muhammen bedelle satışa sunulan fakat talep görmeyen bin 589 ada 1 parseldeki Küçük Sanayi Sitesi dükkanları, Kapaklı’nın ilçe olmasının ardından kıymete bindi.

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi’nin 2012 yılında yaptığı Küçük Sanayi Sitesi’nin dükkanları açık artırma usulü ile ihaleye çıkartıldı. Her biri 137 metrekare olan dükkanların muhammen bedelleri 121 bin 800 TL olarak belirlendi. 2 yıl önce 75 bin TL’ye alıcı bulamayan dükkanların her biri iki katı fiyatına ortalama 206 bin TL’den satıldı.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği ihale komisyonunda Belediye Meclis Üyeleri İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç ile Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak ve Mali Hizmetler Müdür Vekili Nurcan Sönmez görev aldı. Satışa çıkarılan 9 dükkandan Kapaklı Belediyesi kasasına 1 milyon 855 bin 500 TL gireceği kaydedildi.

İhale sonunda kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Kapaklı Belediyesi ilçe olana kadar hiçbir borcu yoktu. Bugün ise 9 milyon TL borcu var. Çünkü İller Bankası’ndan gelen gelirimiz yarıdan daha fazla düştü. Bu nedenle dükkanlarımızı satmak zorunda kaldık" dedi.

İhalede dükkanların tahminlerinden daha yüksek bedellere satıldığını söyleyen Mandalı, küçük sanayi sitesi dükkanlarının çatı ve yağmur gideri sorunlarının da en kısa sürede belediye tarafından giderileceğini ifade etti.