Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığına yönelik farkındalık eğitimi verildi.

Madde bağımlılığına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Haci Bayram Zengin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Dönmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Yeşilay Derneği Başkanı Şener Çelikayar, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Egemen Yavaş ve Süleymanpaşa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Kafalı, Tekirdağ’ın dezavantajlı mahallelerinde bulunan kıraathaneleri ziyaret etti. Katılımcılar, kişilere madde kullanımı ve zararları, maddenin sağlığı tehdit eden yönleri, tedavinin mümkün olduğu ve tedavi için başvurulması gereken noktalar hakkında halkı bilgilendirildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’de ve dünyada giderek büyüyen bir sorun haline gelen madde kullanımı sağlığın her alanını tehdit etmeye devam ediyor. Vücudun tüm organlarına ve işleyişine verdiği hasarların yanında AİDS, frengi, verem, hepatit B ve C, kanser, kangren gibi birçok ölümcül hastalığa kapılma riskini arttırır. Kişinin sağlığını, sosyal hayatını, duygusal hayatını, sorumluluklarını önemli ölçüde etkileyerek gerilemelere sebep olur. En faydacı yaklaşımın madde kullanımına hiç başlamamak olduğu aşikardır. Koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında Müdürlüğümüzce bu konuda eğitimler düzenlenmekte ve sahaya inilerek birebir halk ile temas edilip bilgi verilmektedir. Kişilerin sosyal hayatına entegre olmak paylaşımı güçlendirmekte güven ilişkisine zemin hazırlamaktadır" denildi.

Öte yandan sekretaryası Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu çalışmaları kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Tekirdağ’da resmi ve özel tüm okullarda görevli 324 rehber öğretmene, 462 okul müdürüne ve 418 okul aile birliği başkanına ’Madde Bağımlılığı’ konulu seminer verildi. Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Psikolog Elif Ulusoy tarafından verilen seminerde madde kullanımınıın gelişim sürecinden, gençlerin madde kullanmaya başlama nedenlerinden, madde kullanımına sebep olan risk faktörlerinden, madde kullanan kişilerde meydana gelen davranışsal değişikliklerden ve kişilere yaklaşım sürecinin nasıl olması gerektiği anlatıldı.