Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi’nin, taşeron firma adına çalıştıkları gerekçesi ile işten çıkardığı işçiler uzun süredir verdikleri hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, işçilerin hem işten çıkarıldıkları günden bugüne 8 aylık maaşlarını almalarına hem de Belediye’ye kadrolu işçi olarak dönmelerine karar verdi.

Kapaklı Belediyesi ve taşeron işçiler arasındaki dava, Çerkezköy Adalet Sarayı’ndaki mahkemede görüldü. Kısa sürede neticelenen mahkemede, Hakim Yasin Bostan, taşeron işçileri haklı buldu. Taşeron işçiler Hayrettin Kemaloğlu, Emine Yavuz ve Elif Güler, mahkeme kararıyla 8 aylık brüt maaş almaya ve kadrolu olarak işlerine geri dönmeye hak kazandı.

Kapaklı Belediyesi’ne karşı verdikleri hukuki mücadeleden zaferle ayrılan Hayrettin Kemaloğlu, Emine Yavuz ve Elif Güler, mahkeme sonrasında Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Mahkemenin lehlerine verdiği karardan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen işçiler, "Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüşmeye gittiğimizde bizi tanımadığını söylemişti. Bize mahkemeye gitmemizi ve mahkemeyi kazanıp gelmemizi söylemişti. Çünkü mahkemeyi kazanacağımıza ihtimal vermiyordu" diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE ADALET VARMIŞ"

Mahkemede üç tarafın bulunduğunu söyleyen işçiler, "Mahkemede Kapaklı Belediyesi, taşeron firma ve biz olmak üzere üç taraf vardı. Hakim taşeron firmanın konuyla ilgilisi olmadığını belirterek onları dinlemedi bile. Mahkeme 10 dakika sürdü. Sonucunda da lehimize karar çıktı. Kapaklı Belediyesi 8 gün içinde karara itiraz etmezse 30 gün içinde haklarımızın verilmesi ve işe geri alınmamız gerekiyor" dedi. Davanın olumlu sonuçlanmasında BATİS Sendikası Avukatı Sevgi Evren’in büyük katkısı olduğunu kaydeden işçiler, "Mahkemenin bu kararından sonra Türkiye’de adaletin olduğuna inandık" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise "Sizlerin bu mücadelesi, ilçemizin gündeminde olan bir konudur. Bu haklı davanızın olumlu sonuçlanması bizleri de çok mutlu etti. Bizim Kapaklı Belediyesi’ne yaptığımız teklif hala geçerli. Onlar sizi işe alsınlar. Görevlendirme ile sizler Kaymakamlığımızın bünyesinde çalışın. İşçilerimiz için böyle güzel bir karar çıkması çok güzel. Sizlerin Kapaklı Belediyesi’ne de çok şeyler katacağınıza gönülden inanıyorum" açıklamalarında bulundu.