Tekirdağ’a bağlı Malkara Sosyal Güvenlik Merkezi, mahalle muhtarlarına yönelik 6552 sayılı Kanun ve borçların yeniden yapılandırılması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Malkara Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen seminere, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Malkara SGM Merkez Müdürü Ünal Kahraman, Ziraat Odası Meclis Başkanı Zeki Yılmaz ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Merkez Müdürü Ünal Kahraman, "6552 Sayılı Kanun ve 5510 Sayılı Kanuna eklenen geçici 60. Madde ile Sosyal güvelik Kurumuna Borçları bulunan işveren, 4B sigortalıları ve Genel Sağlık sigortalıları yönünden kanunun uygulama şekli ve faydaları yönünde bilgi aktarılmış olup yapılandırmaya son başvuru süresi 31.12.2014 ile genel sağlık sigortası yönünde borçlar için ise 31.03.2015’tir. Muhtarlarımıza anılan tarihlere kadar sorumluluk sahalarındaki sigortalılarımızın yapılandırma işlemleri merkezimiz tarafından yerine getirileceği vurgulanmış ve daha sonra katılımcıların soruları ve takıldıkları konular hakkında bilgilendirme yapılmıştır" dedi.