Tekirdağ’a bağlı Malkara Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi yapıldı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplu iş sözleşmesine, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı ile Bahaettin Cömert, Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Uslu, Disk Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Malkara Belediyesi Sendika İş yeri Baş Temsilcisi Nurşen Kahraman, Malkara Belediyesi Sendika İş yeri Baş Temsilci Yardımcısı Ferah Çurlu, Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Engin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ünal Akkaya, işçi kadrosunda yer alan belediye personeli ve basın mensupları katıldı.

İmza töreninin ardından konu ile ilgili açıklama yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Herkesin huzur içinde çalışmasını isteriz, bunun için de bize kanuni ölçüde öngörülen tüm yetkileri kullanarak arkadaşlarımızın mutlu olacağı bir sözleşme imzalıyoruz. Çalışanlar ne kadar mutlu olursa Malkara’daki yaşayan insanlar da o kadar mutlu olur" ifadelerini kullandı.

Disk Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ise, "Malkara Belediyemizde bulunan 79 tane üyemiz adına 1 yıl süreyle toplu iş sözleşmesini imzalayacağız. Karşılıklı, saygı ve sevgi çerçevesinde son derece samimi bir şekilde yürüttüğümüz görüşmelerin ardından sadece iki oturumda tamamladığımız toplu sözleşmemizin imzası için buradayız. Hepiniz ülke gündemini takip ediyorsunuz ve işçi ölümlerinin alabildiğine çoğaldığı, hatta rekorların kırıldığı bir yıldan geçiyoruz. Dolaysıyla bu dönemde imzalayacağımız toplu sözleşme gerçekten önemli. Bu dönem ülkemizde taşeron işçiliğin ve örgütsüzleştirmenin yaygınlaştığı bir dönemdir. Toplu sözleşmemiz ile ilgili sözlerin başında da söylediğim gibi sadece 2 oturumda gerçekleştirdik. Gerçekten de görüşmelere katılan başta Başkanımız olmak üzere, başkan yardımcılarımız ve müdür arkadaşlarımızla yapıcı maddeleri değerlendirdik. Tabii ki Malkara Belediyemizin de mali durumunu gözettik, ülkenin ekonomisini de gözardı etmeden hem işçileri memnun edecek hem de Malkara Belediyemizin gücüne uygun olacak bir toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya vardık. Ben üyelerim adına vardığımız anlaşmadan memnunum, inanıyorum ki Sayın Başkanımız ve yönetimi de bu toplu iş sözleşmesinden memnundur. Ben kendilerine bize yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız da bu yaklaşımın karşılığında performans ve çalışma olarak bunun karşılığını vereceklerdir. Malkara Belediyesi’ne, işçilerimize ve tüm Malkara’ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Toplantı sonunda pasta kesildi.